Recept

Tygří krevety na horké pánvi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47529
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Česnek
30 g Kari koření
600 g Krevety tygří
300 g Olej olivový
30 g Paprika mletá sladká
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 262kJ
1% Sacharidy 5 g
36% Tuky 27 g
20% Sodík 391 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tygří krevety na horké pánvi postup přípravy receptu:

1

Syrové nepředvařené tygří krevety zbavíme hlavy a oloupeme tak, aby skořápka zůstala pouze na ocásku. Nařízneme je podél zad a vyjmeme střívka. Opatrně rozkrojíme je po celé délce tak, aby kreveta zůstala spojena na obou koncích.

2

Oloupaný česnek nasekáme nožem najemno a lehce vetřeme do krevet. Kari, papriku a sůl smícháme s olivovým olejem, přidáme krevety potřené česnekem a v ledničce přes noc marinujeme.

3

Druhý den je zprudka opečeme na rozpálené pánvičce a ihned podáváme.

Poznámka

Syrové krevety mají šedou barvu. Pokud jsou červené, znamená to, že jsou předvařené. Pokud neseženeme čerstvé krevety, použijeme mražené, které necháme v lednici pomalu rozmrazit. V žádném případě nerozmrazujeme v mikrovlnce. Pokud by se krevety rozmrazily rychle, byly by suché a bez chuti. Marinujeme je až po rozmrznutí. V době určené na přípravu není započítaná doba potřebná k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept