Rolky z lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky z lilku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47531 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
250 g | Lilek |
200 g | Mozzarella |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
Dresink | |
---|---|
1 dl | Citronová šťáva |
100 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 643,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 17,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Citronová šťáva, Mandle, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rolky z lilku postup přípravy receptu:
1 | Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou. |
2 | Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý. |
3 | Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi. |
4 | Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. |
5 | Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené lilky podáváme jako hlavní teplé jídlo se smaženými hranolky. Ale také jen s opečenou vekou jako teplý předkrm.