Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 g | Máslo čerstvé |
1 kostka | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
0,3 l | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 134,6mg |
Draslík | 713,0mg |
Vláknina | 197,3mg |
Vitamín A | 11,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky. Masox rozmícháme v malém hrnku s vodou a necháme přejít varem. |
2 | Vepřovou plec na několika místech nařízneme a do řezů dáme proužky česneku. Plec vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru z Masoxu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a obracíme, aby se opeklo ze všech stran. Když je téměř měkké, vyjmeme ho z pekáče. |
3 | Do vypečené šťávy přidáme šalvěj a bílé víno, povaříme chvíli na prudkém ohni. Pak dáme zpět maso, pekáč vložíme opět do trouby a pečeme. Když je maso měkké, vyndáme ho, necháme vychladnout a nakrájíme na porce. |
4 | Do šťávy v pekáči přidáme máslo a na ohni přimícháme mouku, kterou šťávu zahustíme. Potom vložíme zpět nakrájené maso a vše prohřejeme. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory. Pokud chceme zvýraznit chuť a vůni šalvěje, přidáme její část do šťávy až s máslem.