Jednoduchý recept

Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47532
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
5 g Máslo čerstvé
1 kostka Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Šalvěj sušená
1 špetka Sůl
750 g Vepřová plec
0,3 l Víno bílé
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
9% Sacharidy 33 g
54% Tuky 41 g
10% Sodík 192 mg
65% Bílkoviny 36 g

Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky. Masox rozmícháme v malém hrnku s vodou a necháme přejít varem.

2

Vepřovou plec na několika místech nařízneme a do řezů dáme proužky česneku. Plec vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru z Masoxu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a obracíme, aby se opeklo ze všech stran. Když je téměř měkké, vyjmeme ho z pekáče.

3

Do vypečené šťávy přidáme šalvěj a bílé víno, povaříme chvíli na prudkém ohni. Pak dáme zpět maso, pekáč vložíme opět do trouby a pečeme. Když je maso měkké, vyndáme ho, necháme vychladnout a nakrájíme na porce.

4

Do šťávy v pekáči přidáme máslo a na ohni přimícháme mouku, kterou šťávu zahustíme. Potom vložíme zpět nakrájené maso a vše prohřejeme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory. Pokud chceme zvýraznit chuť a vůni šalvěje, přidáme její část do šťávy až s máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept