Srnčí polévka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí polévka s kroupami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47533 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
40 g | Jíška hotová světlá |
3 g | Kmín drcený |
100 g | Kroupy malé |
50 ml | Olej slunečnicový |
40 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
100 g | Slanina vepřová |
300 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
1800 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 483,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Kroupy malé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí polévka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na malé kostičky, kosti si ponecháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na drobné nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. Předem namočené kroupy uvaříme doměkka. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny, osmahneme, přidáme cibuli, posypeme mletou paprikou, zpěníme, přiložíme srnčí maso, kosti z vykosťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme vodou a zvolna vaříme doměkka. Z polévky vyjmeme kosti, zahustíme světlou jíškou, přimícháme plátky nakládaných žampionů, petrželku, uvařené kroupy, česnek, necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Polévku nalijeme do polévkových misek a horkou podáváme. |