Jednoduchý recept

Srnčí játra smažená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47535
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
900 g Játra srnčí
120 g Kapie
60 g Olej slunečnicový
20 ml Omáčka k masu ďábelská
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
300 g Veka
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
18% Sacharidy 63 g
73% Tuky 54 g
32% Sodík 648 mg
23% Bílkoviny 13 g

Srnčí játra smažená postup přípravy receptu:

1

Očištěná srnčí játra nakrájíme na menší hranolky, oloupanou cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, kapii zbavíme jádřince a nakrájíme na slabé proužky.

2

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme kroužky cibule, lehce zpěníme, přidáme játra, osmahneme, když pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Osolíme, opepříme, přidáme kapii, orestujeme, podlijeme troškou vody, zakápneme ďábelskou omáčkou, promícháme, provaříme a odstavíme. Játra rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept