Jednoduchý recept

Vepřová plec dušená s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47539
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Masox
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Šalvěj sušená
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
750 g Vepřová plec
0,1 l Víno bílé
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 356kJ
4% Sacharidy 15 g
52% Tuky 39 g
10% Sodík 206 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřová plec dušená s pórkem postup přípravy receptu:

1

Pórek i se zelenou částí nakrájíme na kolečka, v sítu ho dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme přejít varem.

2

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.

3

V zapékací míse rozpálíme olej a na něm kostky masa zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme šalvěj a tymián, přilijeme část vína, promícháme a přibližně 30 minut dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vydusí, přidáme nakrájený pórek a česnek.

4

Mísu s masem a zeleninou přikryjeme a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Když začne maso měknout, sundáme pokličku a pečeme, podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Upečené maso má mít kůrčičku jako moravští vrabci.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept