Jednoduchý recept

Srnčí játra na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47540
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
15 g Citronová kůra
10 ml Citronová šťáva
1000 g Játra srnčí
40 g Jíška hotová světlá
150 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
20 g Protlak rajčatový
600 g Rýže dušená
100 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
2 g Tymián sušený
500 ml Vývar z hovězích kostí
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,105 kcal
Kilojoule 4 621kJ
18% Sacharidy 64 g
116% Tuky 87 g
54% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Srnčí játra na smetaně postup přípravy receptu:

1

Srnčí játra odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na malé hranolky a játra jimi prošpikujeme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, kůru z citronu nastrouháme najemno.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kořenovou zeleninu a osmahneme. Na zeleninový základ položíme prošpikovaná srnčí játra, orestujeme ze všech stran, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Játra vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, do pánve přilijeme smetanu, rajčatový protlak, přidáme citronovou kůru, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, provaříme, zahustíme světlou jíškou, krátce povaříme a játra na talířích omáčkou přelijeme. Doplníme dušenou rýží a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept