Srnčí játra na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí játra na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47540 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
15 g | Citronová kůra |
10 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Játra srnčí |
40 g | Jíška hotová světlá |
150 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
20 g | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže dušená |
100 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 321,0mg |
Draslík | 400,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová kůra, Citronová šťáva, Nové koření celé, Pepř černý celý, Rýže dušená, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí játra na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí játra odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na malé hranolky a játra jimi prošpikujeme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, kůru z citronu nastrouháme najemno. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kořenovou zeleninu a osmahneme. Na zeleninový základ položíme prošpikovaná srnčí játra, orestujeme ze všech stran, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Játra vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, do pánve přilijeme smetanu, rajčatový protlak, přidáme citronovou kůru, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, provaříme, zahustíme světlou jíškou, krátce povaříme a játra na talířích omáčkou přelijeme. Doplníme dušenou rýží a podáváme. |