Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47541

Ingredience

60 g Cukr krupice
15 g Droždí
10 g Med včelí
60 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 782kJ
20% Sacharidy 73 g
47% Tuky 35 g
12% Sodík 234 mg
25% Bílkoviny 14 g

Domácí croissant postup přípravy receptu:

1

Ve velké míse smícháme droždí s polovinou připravené mouky, zalijeme vlažnou vodou. Zamícháme, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo alespoň na 15 minut.

2

Mezitím smícháme rozehřáté máslo, mléko, vejce, med, sůl, cukr a zbytek mouky. Pořádně promícháme a přidáme kvásek. Těsto dáme do lednice a necháme alespoň půl dne odpočívat.

3

Těsto rozválíme na pláty, ze kterých vytvoříme trojúhelníky o straně cca 10 centimetrů. Trojúhelníky zarolujeme a získáme tak tvar croissantu. Na závěr dáme na vymazaný plech a pečeme 15 minut při teplotě 165 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept