Domácí croissant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí croissant
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47541 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
10 g | Med včelí |
60 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 169,2mg |
Draslík | 138,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí croissant postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme droždí s polovinou připravené mouky, zalijeme vlažnou vodou. Zamícháme, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo alespoň na 15 minut. |
2 | Mezitím smícháme rozehřáté máslo, mléko, vejce, med, sůl, cukr a zbytek mouky. Pořádně promícháme a přidáme kvásek. Těsto dáme do lednice a necháme alespoň půl dne odpočívat. |
3 | Těsto rozválíme na pláty, ze kterých vytvoříme trojúhelníky o straně cca 10 centimetrů. Trojúhelníky zarolujeme a získáme tak tvar croissantu. Na závěr dáme na vymazaný plech a pečeme 15 minut při teplotě 165 °C. |