Filet ze svatého Petra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filet ze svatého Petra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Artyčoky |
2 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
15 g | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Tilapie |
100 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citrony, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tilapie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filet ze svatého Petra postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme vodu, víno, tymián a vše přivedeme k varu. Artyčoky umyjeme od nečistot a dáme vařit do hrnce, dokud nezměknou. Ve vedlejším hrnci necháme vařit rybí vývar, přidáme do něho máslo, citronovou šťávu a uvařené artyčoky s nasekanou petrželí. |
2 | V misce smícháme strouhanku, olej a sůl s pepřem, směsí potřeme ze všech stran filety. Ty následně dáme grilovat z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíři pak polijeme citronovou omáčkou s artyčoky. |