Hovězí tatarák s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí tatarák s lanýži
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47543 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
2 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí svíčková |
1 ks | Lanýž |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 567,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Hovězí svíčková, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí tatarák s lanýži postup přípravy receptu:
1 | Maso nožem naškrábeme a smícháme se žloutky, solí, pepřem, cibulí a paprikou. Pořádně promícháme, popřípadě přidáme více koření dle vlastní chuti. |
2 | Plátky chleba pokapeme olejem a dáme rozpéct do trouby či na gril, aby byly krásně křupavé. Tatarák rozložíme na talíř, ozdobíme lanýži a přiložíme rozpečené pečivo. |