Srnčí paštika s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika s vepřovým masem
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47544 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chléb pšeničný (bílý) |
30 g | Cibule |
2 g | Estragon |
80 g | Houby čerstvé |
2 g | Hřebíček |
20 g | Kapary |
200 g | Ledviny - průměr |
80 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 g | Muškátový oříšek |
2 g | Nakládaný zelený pepř |
2 g | Nové koření celé |
5 g | Paprika mletá sladká |
120 g | Sardelové řezy |
2 g | Saturejka |
200 g | Slanina vepřová |
500 g | Srnčí maso |
100 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
20 g | Tuk |
2 g | Tymián sušený |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 215,5mg |
Draslík | 470,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Estragon, Hřebíček, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sardelové řezy, Saturejka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk, Tymián sušený, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kapary, Ledviny - průměr, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso, srnčí ledviny, vepřovou plec očistíme, odblaníme a spolu s cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku nejlépe dvakrát. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, parmezán nastrouháme, očištěné houby nakrájíme nadrobno, sardelky a kapary posekáme najemno. Hřebíček, tymián, zelený pepř, estragon, saturejku, muškátový oříšek, nové koření, bobkový list umeleme v mlýnku najemno. Mleté maso ochutíme mletým kořením, přidáme mletou papriku, kostičky slaniny, houby, sardelky, kapary, promícháme, přisypeme parmezán, strouhanku, sůl, vmícháme změklé máslo a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni přibližně 3 hodiny. |
2 | Paštiku necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem. |