Jednoduchý recept

Srnčí paštika s vepřovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 47544
Kategorie: Pomazánky

Ingredience

1 g Bobkový list
2 stroužek Česnek
500 g Chléb pšeničný (bílý)
30 g Cibule
2 g Estragon
80 g Houby čerstvé
2 g Hřebíček
20 g Kapary
200 g Ledviny - průměr
80 g Máslo čerstvé
25 g Mouka pšeničná hrubá
2 g Muškátový oříšek
2 g Nakládaný zelený pepř
2 g Nové koření celé
5 g Paprika mletá sladká
120 g Sardelové řezy
2 g Saturejka
200 g Slanina vepřová
500 g Srnčí maso
100 g Strouhanka
15 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
20 g Tuk
2 g Tymián sušený
500 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
8% Sacharidy 30 g
40% Tuky 30 g
76% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 32 g

Srnčí paštika s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso, srnčí ledviny, vepřovou plec očistíme, odblaníme a spolu s cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku nejlépe dvakrát. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, parmezán nastrouháme, očištěné houby nakrájíme nadrobno, sardelky a kapary posekáme najemno. Hřebíček, tymián, zelený pepř, estragon, saturejku, muškátový oříšek, nové koření, bobkový list umeleme v mlýnku najemno. Mleté maso ochutíme mletým kořením, přidáme mletou papriku, kostičky slaniny, houby, sardelky, kapary, promícháme, přisypeme parmezán, strouhanku, sůl, vmícháme změklé máslo a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni přibližně 3 hodiny.

2

Paštiku necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept