Jednoduchý recept

Omeleta se smaženými hranolky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47545

Ingredience

200 g Brambory
1 dl Olej slunečnicový
100 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
150 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 27 g
24% Sodík 478 mg
22% Bílkoviny 12 g

Omeleta se smaženými hranolky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme připravené hranolky a osmahneme je dozlatova. Do pánve přisypeme na tenké plátky nakrájenou papriku, nakrájené olivy a vše zahřejeme. Nakonec vmícháme umyté špenátové listy, na kostky nakrájený sýr, omeletu už nemícháme. Vezmeme připravená vejce a polijeme suroviny na pánvi. Stěrkou nadzvedáme okraje omelety a smažíme je 10 minut.

3

Před dokončením smažení pánev vložíme do nahřáté trouby a omeletu dopečeme přibližně 5-10 minut dozlatova.

4

Upečenou omeletu nakrájíme na porce, které ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravenou omeletu podáváme teplou s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept