Srnčí paštika se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika se slaninou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47546 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 g | Bobkový list |
2 g | Hřebíček |
300 g | Játra vepřová |
50 ml | Mléko polotučné |
2 g | Muškátový květ |
2 g | Muškátový oříšek |
2 g | Pepř bílý |
1 g | Pepř cayenský |
250 g | Slanina vepřová |
400 g | Srnčí maso pečené |
200 g | Srnčí plec |
60 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 ml | Víno červené |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 274,3mg |
Draslík | 333,2mg |
Vláknina | 884,3mg |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Hřebíček, Játra vepřová, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Pepř cayenský, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Srnčí maso pečené, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí plec, pečené srnčí maso, vepřová játra, slaninu umeleme na masovém strojku, žampiony posekáme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na velmi tenké plátky. Hřebíček, muškátový oříšek, bílý pepř, cayenský pepř, muškátový květ, bobkový list a tymián umeleme v mlýnku. Do mletého masa přimícháme mleté koření, přidáme strouhanku navlhčenou v mléce, červené víno, sůl, žloutky, žampiony a vypracujeme paštikové těsto. |
2 | Formu na paštiky vysteleme tenkými plátky anglické slaniny, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme v páře přibližně dvě hodiny. |
3 | Paštiku necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Paštiku podáváme s bílým pečivem.