Grilované lilky s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované lilky s cuketou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47548 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
2 ks | Lilek |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Salsa rajčatová |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 505,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Cuketa, Lilek, Salsa rajčatová, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované lilky s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Olej i lilek nakrájíme na 1,5 cm tlusté plátky. Do misky prolisujeme česnek, smícháme ho s olejem a směsí důkladně potřeme cuketu i lilek. |
2 | Rošt na grilu potřeme olejem, aby se zelenina nepřipalovala. Zeleninu následně grilujeme z každé strany, dokud nezměkne. Do plechové misky dáme salsu a na grilu necháme ohřát. |
3 | Bagetu nakrájíme, pokapeme olejem a dáme na gril na tři minuty opéct ze všech stran, aby byla příjemně křupavá. |
4 | Grilovanou zeleninu rozdělíme na talíře a posypeme ji strouhaným sýrem. Přiložíme plátky bagety a podáváme. |