Jednoduchý recept

Kuřecí játra s rýži na způsob Pilafi

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47551
Kategorie: Rýže

Ingredience

30 g Cibulka jarní
200 g Datle
1 kg Játra kuřecí
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
400 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar drůbeží
200 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 635kJ
23% Sacharidy 84 g
34% Tuky 26 g
39% Sodík 778 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuřecí játra s rýži na způsob Pilafi postup přípravy receptu:

1

Játra odblaníme, umyjeme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku a přimícháme připravená játra, která restujeme tak dlouho, aby dostala hnědou barvu. Vmícháme nakrájená rajčata, přidáme rýži, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zamícháme.

2

Hrnec vložíme do nahřáté trouby na 20 minut, aby se uvařila rýže doměkka. Před dokončením dušení rýže do hrnce přidáme nakrájené datle, nasekanou petrželovou nať, zamícháme a vrátíme zpátky do trouby. Hotové jídlo dělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept