Jednoduchý recept

Obložené zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47552

Ingredience

1 špetka Kmín mletý
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Párky jemné
1 špetka Sůl
400 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
500 g Zelí kysané
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
8% Sacharidy 29 g
40% Tuky 30 g
6% Sodík 114 mg
69% Bílkoviny 39 g

Obložené zelí postup přípravy receptu:

1

Šunku nakrájíme na větší plátky. Párky rozřízneme na 4 dílky, každý na obou koncích nařízneme do kříže, masox rozmícháme ve vodě a v hrnku necháme přejít varem.

2

Kysané zelí v hrnci převaříme, slijeme z něj vodu a dochutíme kmínem a solí.

3

Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích plátky masa nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

4

Ve velké pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme plátky masa. Pak oheň zmírníme a pomalu pečeme. Když maso začne měknout, přidáme šunku a párky. Vše společně dopečeme do měkka.

5

Na talíře rozložíme teplé zelí, na ně pak položíme plátky opečeného masa, šunky a párek. Talíře uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

6

Do šťávy v pánvi přimícháme mouku a zahustíme ji. Pak přilijeme vývar z masoxu a necháme provařit.

7

K zelí a masu na talířích přiložíme houskové nebo bramborové knedlíky, přelijeme šťávou z pánve a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat polovinu houskových a polovinu bramborových knedlíků. Párky je možné nahradit klobásou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept