Obložené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložené zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
400 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70,7mg |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 336,9mg |
Vláknina | 50,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Masox, Mouka pšeničná hladká, Párky jemné, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložené zelí postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na větší plátky. Párky rozřízneme na 4 dílky, každý na obou koncích nařízneme do kříže, masox rozmícháme ve vodě a v hrnku necháme přejít varem. |
2 | Kysané zelí v hrnci převaříme, slijeme z něj vodu a dochutíme kmínem a solí. |
3 | Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích plátky masa nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
4 | Ve velké pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme plátky masa. Pak oheň zmírníme a pomalu pečeme. Když maso začne měknout, přidáme šunku a párky. Vše společně dopečeme do měkka. |
5 | Na talíře rozložíme teplé zelí, na ně pak položíme plátky opečeného masa, šunky a párek. Talíře uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. |
6 | Do šťávy v pánvi přimícháme mouku a zahustíme ji. Pak přilijeme vývar z masoxu a necháme provařit. |
7 | K zelí a masu na talířích přiložíme houskové nebo bramborové knedlíky, přelijeme šťávou z pánve a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat polovinu houskových a polovinu bramborových knedlíků. Párky je možné nahradit klobásou.