Kološvárské zelí s mletým vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kološvárské zelí s mletým vepřovým masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása uzená |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Masox |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřové maso mleté |
1 dl | Voda pitná |
0,3 l | Zakysaná smetana |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 726,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 435,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Masox, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kološvárské zelí s mletým vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka. |
2 | Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme přejít varem. Kysané zelí přecedíme a v hrnci s trochou vývaru z Masoxu uvaříme doměkka. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Po chvíli smažení přidáme mleté maso, podlijeme ho masoxovým vývarem a dusíme pod pokličkou. Po přibližně 5 minutách dušení přidáme česnek, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a pokračujeme v dušení. |
4 | Na jiné rozehřáté pánvi osmahneme kousky slaniny a v tuku po ní kolečka klobásy. Rýži osmahneme na další pánvi s trochou oleje, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. |
5 | Zapékací mísu vymastíme, na dno položíme polovinu zelí, na ně dáme mleté dušené maso, klobásu a slaninu, rýži a nahoru zbylé zelí. Vše zalijeme zakysanou smetanou a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut a pak necháme odkryté zapéct. |