Bylinkové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové bochánky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47556 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 ml | Mléko polotučné |
420 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 320,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Oregano čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové bochánky postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme dohromady mouku s mlékem, lehce zamícháme a postupně přidáváme prášek do pečiva, sůl, koření a na závěr prolisujeme česnek. Zamícháme a hněteme, dokud nevznikne pevné těsto. |
2 | Na pomoučené desce z těsta tvarujeme bochánky, které na vrcholu nařízneme do kříže nožem. Všechny bochánky vyskládáme na vymazaný plech. |
3 | Gril rozehřejeme na maximální teplotu a dáme na rošt plech s bochánky. Plech přikryjeme druhým plechem a necháme grilovat 25 minut, dokud se na pečivu neudělá zlatá kůrka. |
Poznámka
Pečivo je ideální jako příloha ke grilovaným pokrmům. Můžeme podávat teplé i studené.