Jednoduchý recept

Vepřová pečeně se zelím a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47557
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Feferony
1 špetka Kmín celý
1 ks Masox
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
750 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
9% Sacharidy 34 g
41% Tuky 31 g
13% Sodík 257 mg
76% Bílkoviny 43 g

Vepřová pečeně se zelím a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, feferonku jemně nasekáme. Hlávkové zelí opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Masox rozmícháme s vodou a v hrnku necháme přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Přidáme nakrájenou feferonku a plátky masa a opečeme je zprudka po obou stranách. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka.

3

V jiné velké pánvi na oleji podusíme nakrájené osolené zelí s kmínem. Po 5 minutách k němu přidáme nakrájená rajčata, podlijeme trochou masoxového vývaru a dusíme pod pokličkou. Téměř měkké zelí s rajčaty pak přidáme do pánve s masem, vše dochutíme pepřem, solí a octem a ještě chvíli podusíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou brambory, ale můžeme podávat i s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept