Kuře pečené ve vinných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené ve vinných listech
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Kuře |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vinné listy |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 405,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Med včelí, Pomeranče, Sůl, Vinné listy, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené ve vinných listech postup přípravy receptu:
1 | Dva kusy malých kuřat očistíme, rozřízneme na půlky, důkladně umyjeme a osušíme. Připravená kuřata vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme je v lednici marinovat celou noc. |
2 | Marináda: Do misky vylijeme olej, víno, med, kečup a rozšleháme. V odšťavňovači vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme ji do misky, podle vlastní chuti přisypeme sůl, pepř, chilli koření, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, nakonec vmícháme drobně nakrájený česnek a marinádu promícháme. |
3 | Vinné listy rozložíme na pracovní plochu, zvlášť každou půlku zabalíme do vinných listů a stáhneme kuchyňskou nití. Kuřata naskládáme na plech, zalijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme přibližně 35 minut. Sundáme vinné listy, kuřata potřeme máslem a dopečeme dalších 10 minut, aby byla kůže dopečená dozlatova a křupavá. |
4 | Upečená kuřata pokládáme na mělké talíře, polijeme vypečenou šťávou a ihned podáváme. |
Poznámka
Pečené kuře podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a salát z čerstvé zeleniny. Ke každé porci přidáme půlku citrónu.