Jednoduchý recept

Kuře pečené ve vinných listech

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47558
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kg Kuře
Marináda
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kečup ostrý
100 g Máslo čerstvé
100 g Med včelí
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
300 g Vinné listy
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,755 kcal
Kilojoule 7 342kJ
17% Sacharidy 63 g
164% Tuky 123 g
28% Sodík 557 mg
178% Bílkoviny 100 g

Kuře pečené ve vinných listech postup přípravy receptu:

1

Dva kusy malých kuřat očistíme, rozřízneme na půlky, důkladně umyjeme a osušíme. Připravená kuřata vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme je v lednici marinovat celou noc.

2

Marináda: Do misky vylijeme olej, víno, med, kečup a rozšleháme. V odšťavňovači vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme ji do misky, podle vlastní chuti přisypeme sůl, pepř, chilli koření, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, nakonec vmícháme drobně nakrájený česnek a marinádu promícháme.

3

Vinné listy rozložíme na pracovní plochu, zvlášť každou půlku zabalíme do vinných listů a stáhneme kuchyňskou nití. Kuřata naskládáme na plech, zalijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme přibližně 35 minut. Sundáme vinné listy, kuřata potřeme máslem a dopečeme dalších 10 minut, aby byla kůže dopečená dozlatova a křupavá.

4

Upečená kuřata pokládáme na mělké talíře, polijeme vypečenou šťávou a ihned podáváme.

Poznámka

Pečené kuře podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a salát z čerstvé zeleniny. Ke každé porci přidáme půlku citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept