Jednoduchý recept

Roláda z vepřového bůčku plněná mletým hovězím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47560
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Hovězí maso mleté
1 špetka Kmín mletý
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Salám měkký
1 špetka Sůl
1 kg Vepřový bok
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,597 kcal
Kilojoule 6 682kJ
8% Sacharidy 30 g
191% Tuky 143 g
31% Sodík 620 mg
79% Bílkoviny 44 g

Roláda z vepřového bůčku plněná mletým hovězím postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Salám nakrájíme na malé kousky.

2

Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí a kousky salámu, přidáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme.

3

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

4

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vodou.

5

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

6

Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

7

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept