Jednoduchý recept

Kuře s bramborami a citrónem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47562
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
40 g Cibulka jarní
1 dl Citronová šťáva
400 g Kuřecí prsa
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 934kJ
6% Sacharidy 20 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 342 mg
45% Bílkoviny 25 g

Kuře s bramborami a citrónem postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na plátky o průměru 1 cm. Jarní cibulku umyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

V pánvi rozpálíme olej, dáme do ní kuřecí prsa, naskládáme připravené brambory spolu s jarní cibulkou a stálým mícháním zprudka vše ze všech stran opečeme. Potom zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Před dokončením vaření maso a brambory posypeme oreganem, zalijeme citrónovou šťávou, zahřejeme a ihned stáhneme z ohně. Připravené jídlo necháme pod poklicí odpočinout 5 minut a rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Takto připravené kuře podáváme jako teplé hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept