Recept

Vepřová pečeně s plněnými paprikami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 47565
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
8 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
700 g Vepřová krkovička
500 ml Voda pitná
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
7% Sacharidy 27 g
51% Tuky 38 g
21% Sodík 426 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřová pečeně s plněnými paprikami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.

2

Potom přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, když zrůžoví, přilijeme trochu horké vody a za občasného podlévání dopečeme doměkka.

3

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme do poloměkka. Nakonec ochutíme octem a lehce promícháme.

4

Zelím naplníme očištěné paprikové lusky.

5

Měkké maso vyjmeme z pekáče do nahřáté misky. Do pekáče vložíme papriky, přidáme česnek rozetřený se solí a v troubě dusíme asi 15 minut.

6

Maso přelijeme šťávou a obložíme plněnými paprikami.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept