Placky z cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placky z cukety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47567 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 g | Cuketa |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máta |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 dl | Olej slunečnicový |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Řecký jogurt |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 637,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Kypřicí prášek do pečiva, Máta, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Placky z cukety postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do misky spolu s kypřícím práškem a solí do misky. Do mouky rozklepneme vejce, přidáme olivový olej, za stálého míchání podle potřeby přiléváme vodu, aby vzniklo hladké řidší těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a na 30 minut necháme na studeném místě vykynout. |
2 | Cuketu umyjeme, spolu s česnekem nastrouháme na hrubém struhadle, mátu nakrájíme, petržel nať nasekáme a vše zlehka zapracujeme do vykynutého těsta. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme přiměřené množství těsta do tvaru malé placky a pečeme tak dlouho, aby placky byly propečené a zlatavé barvy. Na pánev pokládáme několik placek, pečeme do skončení těsta. Upečené placky do podávání udržujeme teplé. |
4 | Hotové placky naskládáme úhledně na talíře, zvlášť ve vhodné malé misce přidáme jogurt a podáváme. |
Poznámka
Připravené placky podáváme jako teplý předkrm.