Recept

Žampiony zapečené s čerstvým špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47570
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Balsamico ocet
50 g Česnek
100 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
15 g Rukola
500 g Špenát listový čerstvý
10 g Sůl
300 g Sýr Gorgonzola
800 g Žampiony čerstvé
Špenátový chléb Ambiente [47098]
5 ks Bageta
12 g Česnek
200 g Olej olivový extra panenský
24 g Oříšky piniové
140 g Špenát listový čerstvý
12 g Sůl
110 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
120 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 826kJ
11% Sacharidy 41 g
25% Tuky 19 g
59% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Žampiony zapečené s čerstvým špenátem postup přípravy receptu:

1

Hlavičky žampionů oloupeme, osolíme a krátce zprudka opečeme tak, aby byly zvenku opečené, ale uvnitř zůstaly syrové. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy čerstvého špenátu opereme a s plátky česneku krátce podusíme na 60 ml olivového oleje. Dobře scedíme všechnu vodu, přebytečnou tekutinu případně vysušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Podušeným špenátem naplníme hlavičky žampionů, které přikryjeme plátkem sýru gorgonzola a dáme přibližně na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C.

2

Polovinu špenátového chleba Ambiente položíme na oprané a osušené čerstvé lístky rukoly a vše pokapeme toskánským olivovým olejem a balsamicovým octem Vecchio.

3

Špenátový chléb Ambiente: Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezáno, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme.

4

Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept