Žampiony zapečené s čerstvým špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony zapečené s čerstvým špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47570 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Balsamico ocet |
50 g | Česnek |
100 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Rukola |
500 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
300 g | Sýr Gorgonzola |
800 g | Žampiony čerstvé |
Špenátový chléb Ambiente [47098] | |
---|---|
5 ks | Bageta |
12 g | Česnek |
200 g | Olej olivový extra panenský |
24 g | Oříšky piniové |
140 g | Špenát listový čerstvý |
12 g | Sůl |
110 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
120 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 425,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé, Bageta, Česnek, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Sýr Gorgonzola, Olej olivový extra panenský, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony zapečené s čerstvým špenátem postup přípravy receptu:
1 | Hlavičky žampionů oloupeme, osolíme a krátce zprudka opečeme tak, aby byly zvenku opečené, ale uvnitř zůstaly syrové. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy čerstvého špenátu opereme a s plátky česneku krátce podusíme na 60 ml olivového oleje. Dobře scedíme všechnu vodu, přebytečnou tekutinu případně vysušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Podušeným špenátem naplníme hlavičky žampionů, které přikryjeme plátkem sýru gorgonzola a dáme přibližně na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C. |
2 | Polovinu špenátového chleba Ambiente položíme na oprané a osušené čerstvé lístky rukoly a vše pokapeme toskánským olivovým olejem a balsamicovým octem Vecchio. |
3 | Špenátový chléb Ambiente: Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezáno, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme. |
4 | Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova. |