Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47571
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
1 dl Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
0,5 l Voda pitná
Na muffiny
3 dl Mléko plnotučné
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej olivový
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na omáčku
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
200 g Rajčata
10 g Tymián čerstvý
230 ml Víno červené
1,2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,308 kcal
Kilojoule 5 474kJ
15% Sacharidy 55 g
106% Tuky 79 g
98% Sodík 2 g
158% Bílkoviny 89 g

Hovězí s muffiny postup přípravy receptu:

1

V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme.

2

V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout.

3

Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku.

4

Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova.

5

Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept