Jednoduchý recept

Srnčí paštika s bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47572
Kategorie: Pomazánky

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 g Bobkový list
150 g Celer bulvový
5 g Česnek sušený
600 g Chléb konzumní
100 g Cibule
2 g Estragon
2 g Hřebíček
4 g Jalovec
400 g Játra srnčí
150 g Mrkev kořen
2 g Muškátový oříšek
4 g Nové koření celé
80 g Paprika červená
4 g Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
100 g Pórek
30 g Sádlo škvařené
200 g Slanina vepřová
700 g Srnčí maso
20 g Sůl
2 g Tymián sušený
6 ks Vejce slepičí
700 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
8% Sacharidy 30 g
98% Tuky 74 g
41% Sodík 827 mg
47% Bílkoviny 26 g

Srnčí paštika s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso, srnčí játra, vykostěný bůček a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, hřebíčkem, bobkovým listem, sušeným česnekem, estragonem, muškátovým oříškem. Promícháme, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, pórek s cibulí nakrájíme nadrobno, všechnu zeleninu s jednou lžící sádla přimícháme k masu, vložíme do trouby a upečeme doměkka.

2

Vybereme celé koření a obsah pekáčku umeleme na masovém strojku. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, papriku bez jádřince na nudličky. Vejce s paprikou přimícháme k mleté paštice.

3

Formu na paštiky vysteleme plátky anglické slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny a dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Ztuhlou paštiku vyklopíme, nakrájíme a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept