Jednoduchý recept

Srnčí paštika s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 185 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47573

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Chléb celozrnný žitný
300 g Játra srnčí
300 g Ledviny - průměr
4 g Mateřídouška
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
500 g Srnčí maso
100 g Strouhanka
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené
4 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 732kJ
9% Sacharidy 34 g
27% Tuky 20 g
44% Sodík 886 mg
40% Bílkoviny 23 g

Srnčí paštika s vínem postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso, srnčí játra a srnčí ledvinky odblaníme, očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mleté maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, do pánve na maso rozklepneme vejce, promícháme a smažíme, dokud vejce neztuhnou.

3

Pánev odstavíme, přimícháme strouhanku, červené víno, formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny, navrch položíme bobkový list, snítku šalvěje, snítku mateřídoušky, zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme zvolna ve vodní lázni tři hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept