Srnčí paštika s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika s vínem
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 185 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47573 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Chléb celozrnný žitný |
300 g | Játra srnčí |
300 g | Ledviny - průměr |
30 g | Máslo čerstvé |
4 g | Mateřídouška |
3 g | Pepř černý mletý |
4 g | Šalvěj čerstvá |
200 g | Slanina vepřová |
500 g | Srnčí maso |
100 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 306,5mg |
Draslík | 300,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb celozrnný žitný, Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Ledviny - průměr, Máslo čerstvé, Mateřídouška, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika s vínem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso, srnčí játra a srnčí ledvinky odblaníme, očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mleté maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, do pánve na maso rozklepneme vejce, promícháme a smažíme, dokud vejce neztuhnou. |
3 | Pánev odstavíme, přimícháme strouhanku, červené víno, formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny, navrch položíme bobkový list, snítku šalvěje, snítku mateřídoušky, zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme zvolna ve vodní lázni tři hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem. |