Jednoduchý recept

Vařená jehněčí kýta

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47574
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Fazole
400 g Jehněčí kýta
1 dl Olej slunečnicový
150 g Olivy černé
30 g Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
150 g Tarhoňa
5 dl Voda pitná
5 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

114% Kalorie 2,257 kcal
Kilojoule 9 442kJ
93% Sacharidy 335 g
78% Tuky 59 g
535% Sodík 11 g
125% Bílkoviny 70 g

Vařená jehněčí kýta postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.

2

Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.

3

Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravené jehněčí maso podáváme jako teplé hlavní jídlo s opečenou vekou, anebo čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept