Vařená jehněčí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená jehněčí kýta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole |
400 g | Jehněčí kýta |
1 dl | Olej slunečnicový |
150 g | Olivy černé |
30 g | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Tarhoňa |
5 dl | Voda pitná |
5 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 308g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 627,1mg |
Vláknina | 106g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Tarhoňa, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená jehněčí kýta postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu. |
2 | Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme. |
3 | Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené jehněčí maso podáváme jako teplé hlavní jídlo s opečenou vekou, anebo čerstvým chlebem.