Jednoduchý recept

Srnčí sekaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47575
Kategorie: Sekaná

Ingredience

250 g Chléb celozrnný žitný
100 g Hořčice
100 g Houby čerstvé
100 g Máslo čerstvé
100 g Okurky nakládané
20 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
30 g Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
750 g Srnčí maso
200 g Strouhanka
15 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno červené
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 051kJ
16% Sacharidy 57 g
47% Tuky 35 g
95% Sodík 2 g
74% Bílkoviny 41 g

Srnčí sekaná postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.

2

Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.

3

Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept