Srnčí sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí sekaná
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47575 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
250 g | Chléb celozrnný žitný |
100 g | Hořčice |
100 g | Houby čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
750 g | Srnčí maso |
200 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno červené |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 222,1mg |
Draslík | 703,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Okurky nakládané, Pažitka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí sekaná postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno. |
2 | Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu. |
3 | Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme. |