Jednoduchý recept

Srnčí sekaná s bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47578

Ingredience

400 g Chléb konzumní
80 g Cibule
40 g Hořčice
200 g Ledviny - průměr
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
500 g Srnčí maso
200 g Strouhanka
40 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 122kJ
11% Sacharidy 40 g
66% Tuky 49 g
54% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Srnčí sekaná s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.

3

Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept