Srnčí sekaná s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí sekaná s bůčkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47578 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
200 g | Ledviny - průměr |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
500 g | Srnčí maso |
200 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 345,9mg |
Draslík | 431,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 83,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Ledviny - průměr, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí sekaná s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody. |
3 | Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem. |