Lilkové pyré s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové pyré s hrozinkami
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47581 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
20 g | Bazalka |
150 g | Cibule |
30 g | Hrozinky |
10 g | Kmín římský |
20 g | Koriandr čerstvý |
2 ks | Lilek |
3 dl | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 253,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové pyré s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na kostky, osolíme, dáme do síta vloženého do mísy a necháme 30 minut stát, aby se zbavily hořkosti. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme lilkové kostky, které jsme nejdříve opláchli a osušili utěrkou, dozlatova asi 10 minut. Okapané od přebytečného tuku je v míse necháme nejlépe přes noc uležet. |
2 | Druhý den namočíme hrozinky sultánky do horké vody a 30 minut necháme louhovat. V rendlíku rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a orestujeme. Přidáme římský kmín a za stálého míchání 5 minut povaříme na mírném ohni. Vmícháme uleželé lilky, rajčata a slité hrozinky, směs prohřejeme a nakonec rozmixujeme dohladka. Dosolíme, opeříme a vmícháme nasekané bylinky. |
Poznámka
Osmažené lilky je vhodné nechat několik hodin nebo přes noc uležet.