Jednoduchý recept

Srnčí špíz s ďábelskou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47585
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Chléb konzumní
300 g Cibule
10 g Jíška instantní
5 g Koření Zvěřina
80 g Olej slunečnicový
100 g Omáčka k masu ďábelská
3 g Pepř černý mletý
400 g Srnčí maso
8 g Sůl
400 g Vepřový bok uzený
100 ml Víno červené
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
10% Sacharidy 37 g
39% Tuky 29 g
89% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Srnčí špíz s ďábelskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso z panenky nakrájíme na kostky, uzený bok bez kosti také na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, žampiony na plátky.

2

Kostky masa osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzený bok.

3

Jehly vložíme do pánve s rozpáleným olejem a za občasného obracení osmažíme ze všech stran. Jehly vyjmeme, do výpeku v pánvi nasypeme plátky žampionů, orestujeme, posypeme instantní jíškou, přilijeme ďábelskou omáčku, trochu červeného vína, podusíme a odstavíme. Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept