Srnčí špíz obalovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí špíz obalovaný
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
3 g | Jalovec |
200 g | Játra vepřová |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej slunečnicový |
100 g | Omáčka tatarská |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Srnčí kýta |
70 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 259,7mg |
Draslík | 377,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí špíz obalovaný postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso z kýty nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na čtverečky, žampiony na půlky, máme-li větší, tak na čtvrtky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na čtverečky. Na jehly napichujeme střídavě srnčí maso, játra, žampiony a slaninu. Jehly obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. |
2 | Špízy rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo bramborový salát.