Jednoduchý recept

Zapečené mladé cukety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47587
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 g Bazalka
50 g Česnek
200 g Chléb pšeničný (bílý)
1400 g Cuketa
200 g Lilek
200 g Olej olivový
200 g Paprika červená
250 g Rajčata Cherry
750 g Rajčata soudková
10 g Sůl
70 g Sýr Parmezán
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
6% Sacharidy 23 g
28% Tuky 21 g
33% Sodík 660 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zapečené mladé cukety postup přípravy receptu:

1

Rajčata San Marzano nakrájíme na kousky a rozmačkáme na kaši. Česnek oloupeme a nasekáme na kousky.

2

Očištěné malé (maximálně 20 cm dlouhé) cukety podélně rozkrojíme a vnitřky vydlabeme, papriky zbavíme semen, lilek a žampiony oloupeme a vše, včetně dužiny vydlabané z lilků, nakrájíme na kostičky o hraně maximálně 5 mm. Zamícháme, osolíme a opečeme spolu s česnekem na polovině olivového oleje.

3

Bílý chléb namočíme do rozmačkaných rajčat a nadrobíme jej do opečené zeleniny. Nastrouháme sýr Parmigiano Reggiano, polovinu přidáme do směsi, do které také natrháme 10 g lístků čerstvé bazalky. Přilijeme polovinu rozmačkaných rajčat a přivedeme k varu. Dusíme asi 10 minut.

4

Připravenou směsí naplníme vydlabané poloviny cuket, které pečeme asi 7 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

5

Ze zbylých rajčat připravíme omáčku. Do pánve dáme druhou polovinu olivového oleje, zbylá rozmačkaná rajčata San Marzano, 10 g čerstvé bazalky natrhané na kousky a nadrobno nakrájená minirajčata, osolíme, několik minut povaříme a nakonec přidáme zbylý nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano.

6

Omáčkou těsně před podáváním podlijeme zapečené cukety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept