Roláda z vepřového bůčku plněná masovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z vepřového bůčku plněná masovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47588 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Kapie |
1 ks | Masox |
2 dl | Mléko polotučné |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
1 kg | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 357,9mg |
Draslík | 777,4mg |
Vláknina | 927,2mg |
Vitamín A | 195,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Masox, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z vepřového bůčku plněná masovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Housky rozkrájíme a namočíme do mléka. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
2 | Nejprve připravíme nádivku. V míse důkladně promícháme mleté hovězí a vepřové maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme v mléce namočené, nakrájené housky, nakrájenou kapii a vajíčka, ochutíme pepřem a solí. |
3 | Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Maso posypeme mletou paprikou, |
4 | rozprostřeme na něj připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. |
5 | Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem z Masoxu. |
6 | Upečenou roládu z pekáče vyjmeme. Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme zbylý masoxový vývar, vmícháme rajčatový protlak a vaříme, až zhoustne. |
7 | Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme zpět do omáčky a vše prohřejeme. |
8 | Podáváme s bramborami, přelité omáčkou. |