Kotlety v medové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety v medové marinádě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
40 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Salát ledový |
1,5 kg | Vepřové kotlety |
Na marinádu | |
---|---|
80 ml | Hořčice |
40 ml | Hořčice Dijonská |
110 g | Med včelí |
40 ml | Olej olivový |
80 ml | Omáčka sójová |
80 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 809,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Salát ledový, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Vepřové kotlety, Hořčice, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Omáčka sójová, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety v medové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Suroviny na marinádu smícháme v širší míse, kotlety naklepeme, nažízneme na okrajích a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v chladnu. |
2 | Druhý den kotlety opečeme na rozpáleném grilu, 7 minut z každé strany, vícekrát otočíme a potíráme marinádou. |
3 | Podáváme s natrhaným ledovým salátem s nasekanou petrželkou, pokapaným citronovou šťávou. |
Poznámka
Maso se musí přes noc marinovat.