Nádivka do pečené kachny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka do pečené kachny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4759 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Muškátový oříšek |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 785,0mg |
Draslík | 317,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka do pečené kachny postup přípravy receptu:
1 | Vejce metlou ušleháme do pěny, přilijeme mléko, tekuté máslo a přidáme sůl a koření. |
2 | Žemle nakrájíme na kostky, polijeme je směsí a necháme ji za občasného míchání vsáknout. |
3 | Nádivkou plníme břišní dutinu kachny a zašijeme. |