Frankfurtská roláda z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská roláda z vepřového bůčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 205,0mg |
Draslík | 500,0mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtská roláda z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem. |
2 | Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a doprostřed položíme párky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. |
3 | Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vývarem z Masoxu. |
4 | Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne. |
5 | Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme. |
6 | Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou. |