Jednoduchý recept

Frankfurtská roláda z vepřového bůčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47592
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
4 ks Párky Frankfurtské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,588 kcal
Kilojoule 6 642kJ
8% Sacharidy 29 g
197% Tuky 148 g
7% Sodík 140 mg
59% Bílkoviny 33 g

Frankfurtská roláda z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.

2

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a doprostřed položíme párky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

3

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vývarem z Masoxu.

4

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

5

Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

6

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept