Jednoduchý recept

Zeleninová roláda z vepřového bůčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47593

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
2 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,510 kcal
Kilojoule 6 317kJ
10% Sacharidy 35 g
184% Tuky 138 g
13% Sodík 252 mg
54% Bílkoviny 30 g

Zeleninová roláda z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce v misce metlou rozšleháme.

2

Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něm podusíme nakrájenou cibuli a celer, opepříme a osolíme. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek a ještě chvíli dusíme pod pokličkou.

4

Pak přidáme rozšlehané vajíčko a přisypeme strouhanku, směs dobře promícháme a ještě krátce podusíme.

5

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou zeleninovou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

6

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

7

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

8

Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

9

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept