Jednoduchý recept

Roláda z vepřového bůčku plněná špenátem a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47595

Ingredience

50 g Anglická slanina
3 ks Cibule
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso mleté
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná
0,2 l Víno bílé
3 stroužek Česnek
250 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,725 kcal
Kilojoule 7 216kJ
10% Sacharidy 37 g
203% Tuky 152 g
16% Sodík 324 mg
73% Bílkoviny 41 g

Roláda z vepřového bůčku plněná špenátem a vejci postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Jedno vejce v misce rozšleháme, dvě zbývající uvaříme natvrdo a vychladlá oloupeme. Špenát rozmrazíme a slijeme z něj přes síto vodu. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.

2

Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté vepřové maso, špenát, polovinu jemně nakrájené cibule, kostičky slaniny. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový květ a podle chuti opepříme a osolíme.

3

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Polovinu nádivkové směsi rozetřeme na maso, na ni dáme vařená vajíčka a překryjeme druhou polovinou nádivky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

4

V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm roládu ze všech stran zprudka osmahneme, přisypeme zbylou nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Mísu s roládou dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme přibližně 30 minut. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

5

Upečenou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

6

Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

7

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept